De Manege

Gelegen in Gaasperdam staat onze manage

De doelstelling

De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden.

Wij hebben 18 pony’s en paarden die onze leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden.

 

De instructie

Op de Prins Willem-Alexander Manege zijn, naast een in Deurne opgeleide instructeur, ongeveer vijfentwintig instructeurs werkzaam op vrijwillige basis.
Deze instructeurs hebben binnen onze vereniging een opleiding gevolgd tot instructeur of zijn opgeleid via de KNHS/Orun/FPG. Zij zijn allemaal begonnen als vrijwilliger bij de manege en vielen op door hun inzet, goede manier van rijden, pedagogische vaardigheden en/of zijn handig in de omgang met paarden.

Alle instructeurs krijgen verplicht training. Training in dressuur, omgang met paard en mens, EHBO bij mens en dier. Kortom: training in alles wat zij nodig  hebben om de deelnemers op een goede en leuke en veilige wijze paardrijles te geven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theoretische kant van het lesgeven en de zorg voor paarden.

Regelmatig zijn er workshops op de manege.

De accommodatie

We hebben een grote en lichte accommodatie tot onze beschikking. Deze is geheel aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat we bij alle weersomstandigheden kunnen rijden. In de zomermaanden maken we natuurlijk veelvuldig gebruik van het aangrenzende Gaasperplaspark. Daarnaast hebben we een ruime kantine tot onze beschikking.

De paarden staan in schone, ruime stallen en we hebben de beschikking over 6 hectare weidegrond. In de zomermaanden staan onze paarden dan ook zoveel mogelijk buiten.

Om de unieke sfeer en locatie zelf te ervaren ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie!

Facebook

Buddy’s op de VPG!

Vandaag was er een Buddyuurtje georganiseerd door Celinka en Lizanne.
Ik hoor jullie al denken “wat is een Buddy?”
Een Buddy is een helper of instructeur die een specifiek paard/pony extra aandacht geeft/knuffelt en ook voor de extra verzorging zoals toiletteren van o.a. manen en staart zorgt. Yves is bijvoorbeeld de buddy van Zilver.
Vandaag zijn wij bij elkaar geweest om advies te krijgen en vragen te stellen. Voor sommige gesneden koek en voor andere nieuw. Interessant was het in ieder geval. Bijvoorbeeld tot hoever mag je het derde oor afknippen (2 a 3 cm dus). Je zult denken 3e oor? Natuurlijk geen echt oor. Het 3e oor is het einde van de voorpluk en begin van de manen die plek zit tussen de 2 oren , vandaar het 3 oor. Het leuke van buddy is dat je aandacht aan je paard kunt besteden zonder dat er door het paard gewerkt hoeft te worden. Je leert ook het verzorgen van hoeven, staart, manen en je mag lekker lang knuffelen.
Ik wens al mijn buddymaatjes veel plezier en knuffeluurtjes toe.
Groet Maria ... See MoreSee Less

View on Facebook

Na jaren hard voor ons gewerkt te hebben is Ohboy vandaag met zijn wel verdiende pensioen gegaan. Met zijn nieuwe vriendjes heeft hij bij zijn nieuwe adres de hele middag al lekker staan grazen en staat hij nu weer lekker op stal. We zijn ontzettend blij voor Ohboy en willen hem enorm bedanken voor al zijn jaren trouwe dienst bij ons! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701
ledenadministratie : 06 5114 1794

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125