De Vereniging Paardrijden Gehandicapten (VPG) biedt wekelijks ruim 150 ruiters de mogelijkheid te genieten van de paardensport. De VPG maakt hiervoor gebruik van de Prins Willem-Alexander Manege, een unieke plek in Amsterdam Zuidoost.

De VPG bestaat al ruime 40 jaar en we hebben in deze tijd heel wat kennis opgebouwd waarmee we ons inzetten voor onze hoofddoelstelling: mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk te laten deelnemen aan de paardensport.

Dit kan alleen maar dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers. Ook het bestuur van de VPG voert onbezoldigd haar taken uit. Wij zijn een ANBI geregistreerde organisatie zonder winstoogmerk.

De rol van secretaris van de VPG is veelzijdig, je zorgt voor een prettige communicatie binnen de vereniging en ondersteund het bestuur in haar taken.

Een aantal vaste taken zijn:

— verantwoordelijk voor het voorbereiden van de agenda van zowel bestuursvergaderingen (1x per 6 weken) als de Algemene Ledenvergadering (2x per jaar) — het notuleren van de vergaderingen — het bewaken van planning en actielijst — het bijhouden en verder opzetten van een (digitaal) archief — diverse hand en spandiensten op de VPG — Je bent het gezicht achter het e-mail adres info@pwamanege.nl en daarmee het visitekaartje van de vereniging!

Wie is onze ideale secretaris? We zoeken een echte professional, die analytische sterk en communicatief vaardig is. In deze functie werk je samen met veel verschillende mensen en met verschillende instanties. Daarom is interesse voor de doelgroep een must, en bij voorkeur heb je affiniteit met de paardensport. Daarnaast ben je handig met administratieve processen en handig met alle IT middelen van deze tijd.

Heb je zin om ons bestuursteam en de vereniging te ondersteunen? Na een inwerkperiode van ongeveer 2 tot 3 maanden zal het pakket ongeveer 2 – 4 uur per week in beslag nemen.

Voor meer informatie over de manege zie www.pwamanege.nl. Je kan ook contact opnemen met de voorzitter Walter Prinzhorn, via voorzitter@pwamanege.nl.