Op 23 oktober 2017 hebben we afscheid genomen van Mr. Wim Hellegers.
Wim was jarenlang een zeer gewaardeerd, gedreven secretaris van de VPG en later van de Stichting Manege gehandicapten en van de Federatie paardrijden gehandicapten, de FPG.
Dankzij hem was er altijd een agenda, waren er altijd notulen en was er altijd vooruitgang.
Terecht is hij dan ook onderscheiden met de ridderorde van Oranje Nassau voor zijn vele werkzaamheden
Voor de VPG is de betekenis van Wim eigenlijk eenvoudig samen te vatten: zonder Wim had de Prins Willem Alexander manege er nooit kunnen komen.
Hoe Wim bij de VPG gekomen is en wat zijn drijfveren waren is te lezen in zijn eigen woorden onder het kopje historie op de website van de Prins Willem Alexander manege. Daarin brengt hij uitgebreid en met enthousiasme een stuk geschiedenis tot leven.
Hij eindigt zijn verhaal in 1988, bij de officiële opening van de manege door, toen nog, Prins Willem Alexander. Acht jaar vergaderen had zijn vruchten afgeworpen.
De betrokkenheid van Wim ging daarna nog jaren door.
Het is voornamelijk dankzij hem, en zijn medebestuurslid Hans van Baarle, dat er een “nieuwe schuur” kwam en het woongedeelte van de boerderij geheel gerenoveerd werd.
Door het binnenhalen van veel sponsorgeld, een van de grote talenten van Wim, werd het een zeer fraaie “schuur”.
Hij beschouwde de verwezenlijking van dit laatste project als een afscheidscadeau aan de vereniging. Als 70 jarige vond hij het tijd dat anderen het stokje overnamen.
In de afgelopen jaren was hij nog regelmatig aanwezig op Algemene ledenvergaderingen waar hij kritisch, maar positief met de Vereniging bleef mee denken. Als erelid vond hij dit zeker een van zijn taken.
Vorig jaar maakte hij bekend dat hij zich goed voelde, maar ziek was en niet meer beter zou worden.
Op 17 oktober kwam het eind aan het leven van een zeer gedreven, trouwe en capabele bestuurder en secretaris.
Hij zal door velen gemist worden, maar zeker door zijn kinderen en kleinkinderen die in hem een altijd belangstellende en zorgzame vader, schoonvader en grootvader verliezen.

Jack Marks en Fredy Versluys