De Manege

Gelegen in Gaasperdam staat onze manage

De doelstelling

De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden.

Wij hebben 18 pony’s en paarden die onze leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden.

 

De instructie

Op de Prins Willem-Alexander Manege zijn, naast een in Deurne opgeleide instructeur, ongeveer vijfentwintig instructeurs werkzaam op vrijwillige basis.
Deze instructeurs hebben binnen onze vereniging een opleiding gevolgd tot instructeur of zijn opgeleid via de KNHS/Orun/FPG. Zij zijn allemaal begonnen als vrijwilliger bij de manege en vielen op door hun inzet, goede manier van rijden, pedagogische vaardigheden en/of zijn handig in de omgang met paarden.

Alle instructeurs krijgen verplicht training. Training in dressuur, omgang met paard en mens, EHBO bij mens en dier. Kortom: training in alles wat zij nodig  hebben om de deelnemers op een goede en leuke en veilige wijze paardrijles te geven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theoretische kant van het lesgeven en de zorg voor paarden.

Regelmatig zijn er workshops op de manege.

De accommodatie

We hebben een grote en lichte accommodatie tot onze beschikking. Deze is geheel aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat we bij alle weersomstandigheden kunnen rijden. In de zomermaanden maken we natuurlijk veelvuldig gebruik van het aangrenzende Gaasperplaspark. Daarnaast hebben we een ruime kantine tot onze beschikking.

De paarden staan in schone, ruime stallen en we hebben de beschikking over 6 hectare weidegrond. In de zomermaanden staan onze paarden dan ook zoveel mogelijk buiten.

Om de unieke sfeer en locatie zelf te ervaren ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie!

Facebook


2 days ago

Prins Willem-Alexander manege - VPG Amsterdam

Omslagfoto van Prins Willem-Alexander manege - VPG Amsterdam

... See MoreSee Less

View on Facebook


Onder de X door met Anchel SinghIn de rubriek “Onder de X door” maken we nader kennis met elkaar. Er lopen per week wel een paar honderd mensen op de manege. Ken jij iedereen? Mijn naam is Anchel Singh, ik ben 20 jaar en je kunt mij vinden op de zaterdagmiddag als vrijwilliger.Ik zit momenteel in mijn 3e jaar van mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik hou van koken en gezelligheid met mijn vrienden en familie! In 2011 ben ik begonnen met paardrijden op de woensdagmiddag, in de kinderles van Sander. Ik ben op de manege terecht gekomen door een buurjongen. Na 1 á 2 jaar mocht ik doorstromen naar de helpersles op zaterdag en vanaf toen ben ik begonnen als vrijwilliger.Mijn favoriete bezigheid op de manege is het helpen in de g-lessen. Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik het leuk vind dat ik iemand kan helpen met zijn/haar hobby.Het leukste aan de PWA manege vind ik dat iedereen welkom is, er geen onderscheid wordt gemaakt en de fijne sfeer!

... See MoreSee Less

View on Facebook

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125