De Manege

Gelegen in Gaasperdam staat onze manage

De doelstelling

De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden.

Wij hebben 18 pony’s en paarden die onze leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden.

 

De instructie

Op de Prins Willem-Alexander Manege zijn, naast een in Deurne opgeleide instructeur, ongeveer vijfentwintig instructeurs werkzaam op vrijwillige basis.
Deze instructeurs hebben binnen onze vereniging een opleiding gevolgd tot instructeur of zijn opgeleid via de KNHS/Orun/FPG. Zij zijn allemaal begonnen als vrijwilliger bij de manege en vielen op door hun inzet, goede manier van rijden, pedagogische vaardigheden en/of zijn handig in de omgang met paarden.

Alle instructeurs krijgen verplicht training. Training in dressuur, omgang met paard en mens, EHBO bij mens en dier. Kortom: training in alles wat zij nodig  hebben om de deelnemers op een goede en leuke en veilige wijze paardrijles te geven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theoretische kant van het lesgeven en de zorg voor paarden.

Regelmatig zijn er workshops op de manege.

De accommodatie

We hebben een grote en lichte accommodatie tot onze beschikking. Deze is geheel aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat we bij alle weersomstandigheden kunnen rijden. In de zomermaanden maken we natuurlijk veelvuldig gebruik van het aangrenzende Gaasperplaspark. Daarnaast hebben we een ruime kantine tot onze beschikking.

De paarden staan in schone, ruime stallen en we hebben de beschikking over 6 hectare weidegrond. In de zomermaanden staan onze paarden dan ook zoveel mogelijk buiten.

Om de unieke sfeer en locatie zelf te ervaren ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie!

FacebookDeel 4 (laatste deel)Oh oh, ik (Hope) vergeet bijna iets! Wat we ook mogen doen is in de stapmolen stappen. We mogen dan met meerdere paardjes samen in een grote molen rondjes lopen. Dan missen we jullie echt enorm want samen met zijn alle stappen in de bak is zooooveel gezelliger. Einde van de dag gaan we terug naar stal. En die is dan weer helemaal schoon! We krijgen nog wat te eten en gaan lekker slapen. Dromen over de fijne tijd die gaat komen. Heel veel lieve mensen op stal, het krijgen van knuffels, horen van persoonlijke verhalen die in mijn oren worden gefluisterd, rijden in de bak met een lach en soms een traan. Overwinningen en trotse gezichten met wedstrijden, ritjes door het park... dat is geweldig.Ik weet zeker dat het goed gaat komen, blijf gezond en hou Hope! Voor nu: slaap lekker allemaal. Veel liefs Hope

... See MoreSee Less

View on Facebook

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125