De Manege

Gelegen in Gaasperdam staat onze manage

De doelstelling

De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden.

Wij hebben 18 pony’s en paarden die onze leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden.

 

De instructie

Het instructieteam van de Prins Willem-Alexander Manege bestaat, naast de bedrijfsleider uit ongeveer 26 enthousiaste, gepassioneerde en deskundige instructeurs.

Deze instructeurs hebben binnen onze vereniging een opleiding gevolgd tot instructeur of zijn opgeleid via een erkende organisatie zoals de KNHS/Orun/FPG. Allen zijn begonnen als vrijwilliger bij de manege en vielen op door hun inzet, goede manier van rijden, pedagogische vaardigheden en/of zijn handig in de omgang met paarden.
Alle instructeurs krijgen verplicht training. Training in dressuur, omgang met paard en mens, EHBO bij mens en dier. Kortom: training in alles wat zij nodig hebben om de deelnemers op een goede, leuke en veilige wijze paardrijles te geven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theoretische kant van het lesgeven en de zorg voor paarden. Regelmatig zijn er workshops op de manege.

De accommodatie

We hebben een grote en lichte accommodatie tot onze beschikking. Deze is geheel aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat we bij alle weersomstandigheden kunnen rijden. In de zomermaanden maken we natuurlijk veelvuldig gebruik van het aangrenzende Gaasperplaspark. Daarnaast hebben we een ruime kantine tot onze beschikking.

De paarden staan in schone, ruime stallen en we hebben de beschikking over 6 hectare weidegrond. In de zomermaanden staan onze paarden dan ook zoveel mogelijk buiten.

Om de unieke sfeer en locatie zelf te ervaren ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie!

FacebookDe paarden staan sinds maandag weer allemaal heerlijk op het weiland🍀

... See MoreSee Less

View on Facebook


Beste allemaal,We willen jullie op de hoogte brengen van een incident dat vanmiddag heeft plaatsgevonden op de manege. Er is een brand geweest op het dak van de manege, maar we zijn opgelucht te kunnen melden dat alle paarden veilig zijn en er geen gewonden zijn gevallen.Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. Er zijn enkele zonnepanelen beschadigd en er is schade aan de dakbedekking. Desondanks zijn de lessen vanavond gewoon doorgegaan en we doen ons best om de schade zo snel mogelijk te herstellen.Momenteel wordt de oorzaak van de brand nog onderzocht. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.Bedankt voor jullie begrip en steun in deze tijd.

... See MoreSee Less

View on Facebook

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125