De Manege

Gelegen in Gaasperdam staat onze manage

De doelstelling

De Prins Willem-Alexander Manege biedt in eerste instantie mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Wekelijks rijden ruim 150 ruiters met veel plezier paard. Dit kan alleen met de inzet van een enthousiaste groep van ongeveer 150 vrijwilligers. De vrijwilligers komen op een vaste avond in de week helpen en kunnen op dezelfde avond ook zelf rijden.

Wij hebben 18 pony’s en paarden die onze leden met en zonder beperking wekelijks een geweldige paarden ervaring bieden.

 

De instructie

Het instructieteam van de Prins Willem-Alexander Manege bestaat, naast de bedrijfsleider uit ongeveer 26 enthousiaste, gepassioneerde en deskundige instructeurs.

Deze instructeurs hebben binnen onze vereniging een opleiding gevolgd tot instructeur of zijn opgeleid via een erkende organisatie zoals de KNHS/Orun/FPG. Allen zijn begonnen als vrijwilliger bij de manege en vielen op door hun inzet, goede manier van rijden, pedagogische vaardigheden en/of zijn handig in de omgang met paarden.
Alle instructeurs krijgen verplicht training. Training in dressuur, omgang met paard en mens, EHBO bij mens en dier. Kortom: training in alles wat zij nodig hebben om de deelnemers op een goede, leuke en veilige wijze paardrijles te geven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theoretische kant van het lesgeven en de zorg voor paarden. Regelmatig zijn er workshops op de manege.

De accommodatie

We hebben een grote en lichte accommodatie tot onze beschikking. Deze is geheel aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat we bij alle weersomstandigheden kunnen rijden. In de zomermaanden maken we natuurlijk veelvuldig gebruik van het aangrenzende Gaasperplaspark. Daarnaast hebben we een ruime kantine tot onze beschikking.

De paarden staan in schone, ruime stallen en we hebben de beschikking over 6 hectare weidegrond. In de zomermaanden staan onze paarden dan ook zoveel mogelijk buiten.

Om de unieke sfeer en locatie zelf te ervaren ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie!

FacebookHet is vandaag Nationale Vrijwilligersdag. Wij zetten daarom vandaag al onze geweldige kanjers in het zonnetje; hartelijk dank voor jullie onmisbare inzet 🙌.

... See MoreSee Less

View on Facebook


Zondag aanstaande is het zo ver! Wees welkom om vanaf 10:00 te komen kijken naar de “pietencarroussel” van onze eigen instructeurs, sinterklaas komt langs en er zijn lekkere versnaperingen! Daarna is er de mogelijkheid voor g-ruiters om op de foto te gaan met één van onze pony’s. Aanmelden kan nog op het bord in de kantine!Zien we jullie zondag?

... See MoreSee Less

View on Facebook

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125