Zondag 4 november 2018 was het zo ver! De VPG open dag en wedstrijd dag.
Met het mooie weer dat we op de Prins Willem Alexander manege tijdens zo’n evenement altijd hebben kon de dag niet meer stuk.

Het was gezellig druk, oude bekenden, familie en vrienden van onze ruiters en vrijwilligers en ook een hoop nieuwe gezichten. Iedereen kon genieten van alles wat de VPG te bieden heeft, fantastische paarden ervaringen voor iedereen met of zonder beperking. Onder het genot van mooi uitziende zelf gemaakte taarten, cakes, pannenkoeken en overheerlijke pompoen soep hebben de aanwezigen enorm genoten in de gezellig versierde kantine.

Bij binnenkomst in de kantine kon men direct kennismaken met het VPG team dat vrijwilligers werft.
Zij stonden klaar om geïnteresseerden te vertellen over onze vereniging en hen te verleiden bij ons vrijwilligerswerk te doen. Ze hebben een hoop gesprekken gevoerd, we hopen van harte dat meer en meer mensen overwegen zich als vrijwilliger bij ons aan te sluiten. Hulp is heel hard nodig!

Graag vermelden we ook nog de uitslagen van de wedstrijdproeven:

De ochtend startte met het onderdeel waarin onze vrijwilligers een officiële B proef mochten rijden.
Heel leuk en spannend want dat doen onze vrijwilligers ook niet heel vaak. De paarden en ruiters hebben geweldig hun best gedaan en er verschenen mooi verzorgde combinaties in de rijbaan.

De uitslag van de B- proef categorie beginnend / jonge helpers is:
1. Michelle van Kooij op Blitz
2. Lotje de Boer op Dusty
3. Floor Haan op Hope

De uitslag van de B- proef categorie ervaren :
1. Iris de Wolf op Dusty
2. Rose Jonkers op Arosa
3. Daphne Speet op Luka
4. Rafaël Rongen op Ice
5. Angel Diaz Rios op Blitz

De ochtend hebben we afgesloten met een leuke prijsvraag. In de kantine stond een enorme echte pompoen, de aanwezigen mochten raden hoeveel die weegt.
De winnaar heeft een fotoshoot met zijn / haar favoriete paard gewonnen.
In de ochtend was de winnaar Andy van der Feltz.

Na een korte pauze ving de middag aan met wederom mooie proeven en in de kantine waren er inmiddels veel mensen hoefijzers aan het versieren en gezellig aan het kletsen.
Het middag programma stond geheel in het teken van het rijden van proeven of een leuk parcours door onze ruiters met beperking. Graag maken we melding van de uitslagen van de middag:

Uitslag proef 3:
Een leuke uitdagende proef voor ruiters die met begeleidende hulp van een van onze vrijwilligers een mooie stap en draf kunnen laten zien. De top drie is als volgt:
1. Rosalie Hensen op Hope
2. Jenell Emanuelson op J-lo
3. Eline Postma op Sancho

Hierna ging het over team effort, paarden, ruiters en vrijwilligers. Zij hebben in groepjes een leuk parcours afgelegd. Zo zagen de aanwezigen meerdere ruiters tegelijkertijd in de rijbaan met veel materiaal zodat iedereen hun stuurkunsten goed kon laten zien.
Alle deelnemers aan dit onderdeel zijn winnaars!
Van de jury heeft iedere ruiter een protocol gekregen : daarin stond wat heel goed ging, hoe mooi de ruiter op zijn/haar paard zit en soms ook nog een aandachtspuntje.

De middag prijsuitreiking rondde we af met de uitslag van de pompoen prijsvraag: in de middag was het Ilse Kerkwijk die het dichts bij het juiste gewicht van de pompoen zat.

Dit is een typische VPG dag: mooi weer, mooie paarden en mooie mensen.

Graag danken we nog eens iedereen die hier aan heeft bijgedragen en iedereen die is gekomen en interesse heeft getoond in onze mooie vereniging! Hopelijk tot snel weer!