Beste lezers, mijn naam is Carolien van Voorden en ik zit in mijn examenjaar van de opleiding Hippisch Management. Eind 2016 heb ik stage gelopen op de Prins Willem Alexander manage. Als onderdeel van mijn studie mocht ik een evenement organiseren voor de kinderen van de reguliere kinderlessen.

Na weken voorbereiden was het afgelopen donderdag 5 Januari 2017 zover, de Ridder Spelen werden verreden op de Prins Willem Alexander Manege. De deelnemers waren op voorhand erg enthousiast en keken uit naar de dag zelf. Vanaf kwart voor tien kwamen de deelnemers binnen. Na een gezamenlijke opening werden de deelnemers over twee groepen verdeeld. Elke groep ging naar zijn eigen onderdeel en de Ridder Spelen werden geopend.

De ene groep begon met de Ridder Spelen zelf, hierbij mochten de deelnemers te paard een behendigheidsparcours afleggen. Daarnaast mochten ze elkaar hierbij helpen. Het was erg leuk om te zien hoe een ieder bereid was om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Dit was ook een van onze doelen

Bij het andere onderdeel mochten de jonge ridders kennis maken met hoe een paard eigenlijk praat. Er werd gekeken naar de signalen die een paard afgeeft, wat bedoelt het paard eigenlijk? De deelnemers mochten vervolgens zelf observeren hoe het paard probeert te communiceren en aangeeft hoe hij zich voelt.

Hierna werden de pony’s van stal gehaald en mochten deze versierd worden voor de fotoshoot ’s middags. Er is druk gekrijt, gevlochten en gepoetst. De paarden zagen er prachtig uit.

Na een goed gevulde lunch en een kleine pauze was het tijd om te wisselen van onderdeel. Op deze manier konden beide groepen aan beide activiteiten deelnemen.

De dag werd vervolgens afgesloten met een fotoshoot. Elke deelnemer mocht met een van de favoriete pony’s op de foto. Ondertussen konden de overige deelnemers nog wat knutselen en genieten van een snack en een ijsje

Om 15.00 werd de dag afgesloten met een Ridder Diploma en een presentje voor alle deelnemers. We ontvingen erg leuke reacties van de kinderen en hun ouders/verzorgers en kijken zeer positief terug op een geslaagd evenement!

Via deze weg wil ik nogmaals het team van de VPG bedanken. Deze dag was een groot succes omdat er een team aan enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers en helpers klaar stond om samen met mij het evenement te draaien. De vrijwilligers en helpers maken dit alles keer op keer mogelijk en dit met erg veel enthousiasme en inzet. Dank jullie wel!