Voor Ruiters

Onze ruiters daar doen we het voor bij de VPG!

Ruiters bij de Prins Willem Alexander Manege

Bijna iedereen die visueel, lichamelijk, verstandelijk of meervoudig gehandicapt is kan ruiter worden bij de VPG. Kinderen vanaf 7 jaar, met en zonder beperking, kunnen ook bij ons rijden, daar zijn speciale kinderlessen voor. Oudere ruiters, zonder beperking, zijn vrijwilligers met rijervaring.

Heb je interesse bij ons te komen rijden? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in!

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen word je benaderd door onze ruitercoördinator. Voor nieuwe ruiters met een beperking organiseren wij twee keer per jaar een introductiemiddag waarop zij een proefles kunnen rijden. Afhankelijk van de beschikbare lesruimte volgt daarna de indeling in een passende groep.

Vul het aanvraagformulier in om ook Ruiter bij de Prins Willem-Alexander Manege te worden:

Accommodatie bij de Prins Willem Alexander Manege

We hebben een grote en lichte accommodatie tot onze beschikking. Deze is geheel aangepast aan mensen in een rolstoel. Er is een mooie binnen- en buitenrijbaan, zodat we bij alle weersomstandigheden kunnen rijden. In de zomermaanden maken we natuurlijk veelvuldig gebruik van het aangrenzende Gaasperplaspark. Daarnaast hebben we een ruime kantine tot onze beschikking. De paarden staan in schone, ruime stallen en we hebben de beschikking over 6 ha. weidegrond. In de zomermaanden staan onze paarden dan ook zoveel mogelijk buiten.

Instructie bij de Prins Willem Alexander Manege

Op de Prins Willem-Alexander Manege zijn, naast een in Deurne opgeleide instructeur, ongeveer vijfentwintig instructeurs werkzaam op vrijwillige basis.
Deze instructeurs hebben binnen onze vereniging een opleiding gevolgd tot instructeur of zijn opgeleid via de KNHS/Orun/FPG. Zij zijn allemaal begonnen als vrijwilliger bij de manege en vielen op door hun inzet, goede manier van rijden, pedagogische vaardigheden en/of zijn handig in de omgang met paarden.

Alle instructeurs krijgen verplicht training. Training in dressuur, omgang met paard en mens, EHBO bij mens en dier. Kortom: training in alles wat zij nodig hebben om de deelnemers op een goede en leuke en veilige wijze paardrijles te geven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theoretische kant van het lesgeven en de zorg voor paarden.

Regelmatig zijn er workshops op de manege.

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125