De Sponsorpagina

Hoe u ons kunt steunen.

Steun ons bij de Prins Willem Alexander Manege

Adopteer nu een paard of pony bij de VPG

Onze paarden die dag in en dag uit betrouwbaar en geduldig hun werk doen met onze ruiters zijn een kostbaar bezit. De paarden van de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Amsterdam worden voordat ze bij ons komen uitvoerig gescreend of ze voor ons werk geschikt zouden kunnen zijn. De nieuwe paarden krijgen daarna een uitgebreide training voordat zij worden ingezet voor ruiters met een beperking.

Ons Adopteert een Paard programma maakt het voor bedrijven en particulieren mogelijk een paard te adopteren waarmee ze de manege ontzettend steunen. Een eenvoudige, doeltreffende en erg leuke manier om maatschappelijk betrokken ondernemen vorm te geven. Voor particulieren is het ook een mooie manier om het verschil te maken in het leven van onze ruiters. Door maandelijks of jaarlijks een vast bedrag te doneren draag je bij aan de dagelijkse levensbehoefte en verzorging van het paard. Denk dan aan de kosten van voer, dierenarts, en onderhoud van het paard en zijn omgeving. Je kunt al een paard adopteren voor € 300,- per maand of €3.250,- per jaar.

PR en communicatie

We zijn onze sponsors graag behulpzaam in het bereiken van hun maatschappelijke verantwoorde doelstellingen. We bieden (indien wenselijk) de gelegenheid met gulle donaties positieve publiciteit te genereren. We overleggen graag over de beste opties. Uiteraard is het ook mogelijk om de gulle donatie geheel in anonimiteit te doen of op andere manieren aan uw publiciteitswensen te gemoet te komen.

Onze VPG paarden wachten nog op een adoptie vriend neem contact met ons op voor meer informatie: sponsoring@pwamanege.nl

Word Donateur

Je kunt ons al structureel steunen met een (klein) vast bedrag per maand, per jaar of een eenmalige donatie.

Een van de makkelijkste manieren om de VPG op een vaste basis te ondersteunen, is donateur worden van de VPG. Door een vast (klein) bedrag per maand of per jaar te doneren steun je de VPG en lever je een bijdrage aan het plezier dat onze ruiters wekelijks ervaren tijdens hun paardrijles. Ook een eenmalige bijdrage is mogelijk.

Dit gebeurt geheel automatisch en hoeft geen enkele moeite te kosten. Door middel van een automatische incasso wordt het door jou bepaalde bedrag van je rekening afgeschreven.

Wat moet je doen?

Download hier het formulier. Mail het volledig ingevuld en ondertekende formulier naar sponsoring@pwamanege.nl of het stuur het op naar:

Prins Willem Alexander Manege
t.a.v. VPG – Sponsorcommissie
Loosdrechtdreef  9
1108 AZ  Amsterdam Z.O.

Fiscaal Aftrekbaar Doneren

Wil je, zonder dat het je extra geld kost, meer doneren? Met de periodieke schenking kan dat! Giften aan goede doelen zijn namelijk fiscaal aftrekbaar en vanaf 2014 is hier geen notariële vastlegging meer voor nodig. Je laat de Belastingdienst dan een aanzienlijk deel van jouw gift betalen.Voor meer informatie klik hier

Adopteer een Paard

Onze paarden die dag in en dag uit betrouwbaar en geduldig hun werk doen met onze ruiters zijn een kostbaar bezit.
De paarden worden voordat ze op de manege komen uitvoerig gescreend of ze voor ons werk geschikt zouden kunnen zijn. De nieuwe paarden krijgen daarna een uitgebreide training. Een paard moet veel extra’s leren voordat hij ingezet kan worden in de lessen voor ruiters met een beperking. Afhankelijk van de leeftijd en ervaring van het paard kan deze training soms wel een jaar duren.

Ons ‘Adopteert een Paard’ programma maakt het voor bedrijven en particulieren mogelijk een paard te adopteren waarmee ze de manege ontzettend steunen. Een eenvoudige, doeltreffende en erg leuke manier om maatschappelijk betrokken ondernemen vorm te geven.
Door maandelijks of jaarlijks een vast bedrag te doneren draag je bij aan de dagelijkse levensbehoefte van het paard en zijn verzorging en ontwikkeling.

Mogelijkheden

Als je als sponsor je hulp wilt richten op de paarden zijn er verschillende mogelijkheden:

 1. Adopteer een paard in kosten van stalling, voeding en onderhoud (incl. reguliere kosten voor inentingen, wormenkuren, hoefsmid en tandarts) voor een vast bedrag van € 250 per maand of €3000 per jaar. Wil je ons helpen door een paard te adopteren? Kijk dan welk paard bij jullie past op de volgende pagina De Paarden
 2. Sponsor een buffer voor onvoorziene medische kosten vanaf € 50 per maand.
 3. Sponsor de aanschaf van een paard. Dit bedrag wordt in overleg vastgesteld.
 4. Sponsor de aanschaf van nieuw harnachement; de vervanging van oude en kapotte (aangepaste) zadels, beugels, hoofdstel/teugels, bontjes, dekens en andere toebehoren. Sponsor bedrag naar eigen keuze.
 5. Mennen. Op dit moment hebben we deze 2 specifieke wensen: a. Tuigenkar voor 2 tuigen en b. Nieuwe banden voor onze 2-wieler. Sponsor bedrag naar eigen keuze.

Word Sponsor

De Prins Willem Alexander Manege (PWA) is een bijzondere manege die gerund wordt door vrijwilligers met ondersteuning van 2 vaste medewerkers. Zij moeten werken met een krappe begroting. Onze inkomsten bestaan uit lidmaatschap, rijgelden, een enkele subsidie, donaties en sponsoring.
We hebben het bedrijfsleven hard nodig en willen graag met u samenwerken.

De PWA heeft structurele en incidentele programma’s waarmee bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid vorm kunnen geven. Ondersteuning kan zowel financieel als door middel van het doneren van middelen, kennis of media (b.v. advertentieruimte).

Wil je een van onze grotere projecten ondersteunen? Dat kan natuurlijk ook. Zie hieronder voorbeelden van projecten waar we nu goed je hulp bij kunnen gebruiken.

Actuele Projecten

 • VPG Zomerkamp 2016 voor 20 ruiters met een beperking.
 • Opleiding en deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers.
 • Marketing en communicatie.
 • Verduurzaming PWA Manege.
 • Nieuwe schrobmachine.
 • Upgraden huidige alarminstallatie.

Recente sponsoring

Ook zijn er mogelijkheden voor bedrijven om maatschappelijk betrokken te zijn door het beschikking stellen van hun medewerkers.

Sponsoring commissie

De hoofdbron van inkomsten voor de VPG is rijgelden en lidmaatschap. We ontvangen sporadisch subsidies. De sponsor commissie onderhoudt contacten met sponsors en donateurs, wij zijn erg blij met hun gulle giften. Deze commissie is de spil tussen de organisatie van verschillende activiteiten en de financiering daarvan. Heb jij ervaring in fondsen werving? Dan komen we graag in contact met jou!

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125