De Vrijwilligers

De Vrijwilligers zijn de basis van de VPG.

Vrijwilligerswerk bij de Prins Willem Alexander Manege

De Prins Willem-Alexander Manege is de plek waar de Vereniging Paardrijden Gehandicapten (VPG) haar activiteiten organiseert. Meer dan 150 valide en minder valide ruiters rijden er elke week met veel plezier paard. Mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die ook de mogelijkheid heeft om paard te rijden. Het is een bruisende saamhorige club van valide en invalide paardrij-liefhebbers. De VPG verzorgt zes dagen per week paardrijlessen die voornamelijk op de avonden plaatsvinden en ook op woensdag- en zaterdagmiddag. Iedere dag heeft een eigen team dat gezamenlijk zorgt voor een onvergetelijke paardrij-ervaring!
Op dit moment zijn we hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor verschillende taken, die we hieronder beschrijven. Bij voorkeur komen we in contact met mensen die zich voor een langere periode wekelijks voor ons willen inzetten. We zoeken mensen die sociaal sterk zijn, niet verlegen en proactief de handen uit de mouwen willen steken. Uiteraard is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep, het liefst ben je ook nog een paarden liefhebber!

Wil jij je steentje daar aan bijdragen?

Bardienst bij de Prins Willem Alexander Manege

Het hart van de VPG is de kantine, dat is de plek waar we voor en na de lessen samen komen voor een hapje en een drankje. Voor velen het moment om de les nog eens door te spreken, of gewoon gezellig te kletsen. Als bar medewerker ben je gastheer / gastvrouw, je zorgt er voor dat iedereen zich thuis voelt. Voor deze gezellige taak zoeken we het liefst mensen met horeca ervaring. We zoeken bar medewerkers voor de door de avonden door de weeks en de woensdag- en zaterdagmiddag.
Hier draait het allemaal om; de paardrijlessen voor mensen met een beperking. Als ‘helper’ in de lessen wordt je gekoppeld aan iemand met een beperking. Het is jouw schone taak om (indien mogelijk) met je ruiter het paard te poetsen en op te zadelen. Je let er goed op dat de ruiter zich veilig voelt en veilig is. Tijdens de les loop je naast het paard met één of meer ‘helpers’. Het is echt sporten want vele ruiters draven ook gewoon en dan mag jij mee rennen! We komen graag in contact met mensen die fit zijn, ervaring met paarden hebben en rust uitstralen. Voor deze leuke en dankbare taak zoeken we nog helpers voor alle rij-avonden (maandag tot en met vrijdag) en rij-middagen (woensdag en zaterdagmiddag).

Meelopen in de lessen voor gehandicapten.

Zadelkamer / Stal bij de Prins Willem Alexander Manege

Naast de lessen zijn er diverse klusjes in de zadelkamer te doen. Je kunt dan denken aan zadels en hoofdstellen schoonmaken en poetsen. En zorgen dat de zadelkamer netjes is en blijft. Maar ook op stal kun je assisteren met bijvoorbeeld het poetsen en opzadelen van de paarden. Dit zijn belangrijke taken want zo zorg jij er voor dat de start en afronding van de lessen soepel verloopt. Voor deze taken zoeken we vrijwilligers met ervaring met paarden. We zoeken nog zadelkamer/stal vrijwilligers voor alle rij-avonden (maandag tot en met vrijdag) en rij-middagen (woensdag en zaterdagmiddag).

Het vrijwillige bestuur van de VPG heeft een aantal commissies aangesteld die haar helpen de taken uit te voeren. Voor enkele van deze commissies zoeken we ook vrijwilligers:

Dit is de commissie die er voor zorgt dat er genoeg vrijwilligers zijn op elke avond of middag dat de VPG actief is. Het is jouw taak om steeds in contact te blijven met de organisatie van de rij-avonden, zodat je weet wat er nodig is en daar pas je de werving van vrijwilligers op aan. Ook verzorgt deze organisatie diverse activiteiten voor bijvoorbeeld teambuilding en scholing. Voor deze taak zoeken we mensen met ervaring in het vinden en binden van vrijwilligers, wellicht uit het HR vak.

Vrijwilligerscommissie

Sponsoring commissie

De hoofdbron van inkomsten voor de VPG is rijgelden en lidmaatschap. We ontvangen sporadisch subsidies. De sponsor commissie onderhoudt contacten met sponsors en donateurs, wij zijn erg blij met hun gulle giften. Deze commissie is de spil tussen de organisatie van verschillende activiteiten en de financiering daarvan. Heb jij ervaring in fondsen werving? Dan komen we graag in contact met jou!
Het is op de eerste plaats ontzettend dankbaar werk. We organiseren regelmatig sociale en leerzame activiteiten voor onze vrijwilligers. En de liefhebber bieden we paardrijlessen aan voor een gereduceerd tarief!

Wat krijg je er voor terug?

Heb je interesse in één van deze taken? Neem dan contact op met de vrijwilligerscommissie via mail:
vrijwilligers@pwamanege.nl, of het contact formulier bij Aanmelden als vrijwilliger of bel: 020-6979701.

Zoek je een stage? Klik hier!

Vrijwilligerscoordinatie

Wij zijn samen de vrijwilligerscoördinatoren van de VPG. Als je het formulier onder Aanmelden als vrijwilliger invult of mailt naar vrijwilligers@pwamanege.nl, dan krijg je van een van ons bericht terug. We hopen van je te horen! Graag lichten we toe wat we doen en hoe jij daarbij kunt helpen. Omdat we allemaal ook nog andere dingen doen naast het vrijwilligerswerk, kan het soms even duren voordat je wat hoort. Uiteindelijk zullen we altijd antwoorden! Mocht het je te lang duren, dan kun je altijd nogmaals een mailtje sturen.

Lisanne Matena en Lizanne Zwaag

Vacature Vrijwilligerscoördinatie-commissie

Op dit moment zijn wij met z’n tweeen actief in de vrijwilligerscoördinatie-commissie. Er is daarom plek voor versterking binnen onze commissie van de VPG. Wij, Lisanne Matena en Lizanne Zwaag, zijn vaak het allereerste contact met nieuwe helpers. We mailen nieuwe helpers met informatie over de VPG, doen een intakegesprek en plaatsen de nieuwe helpers op een ochtend, middag of avond. Daarna proberen we het contact warm te houden, om te horen hoe het gaat en of om te horen de helper het leuk vindt op de plek waar je zit. Daarnaast organiseren we een aantal bijscholingsmomenten per jaar. Lijkt het je leuk om ons team te versterken en/of wil je meer informatie, neem dan contact op via vrijwilligers@pwamanege.nl, bel naar 020 6979701 of spreek ons aan op de manege.

Loosdrechtdreef 9
1108 AZ Amsterdam Zuid Oost

manege geopend
ma. di. do. vanaf 16.00uur
wo. vr. za. vanaf 12.00uur

manege : 020 69 79 701

bankrekening NL88INGB0005072021

ANBI gegevens sponsoring@pwamanege.nl
KvKnr. 405 33 448 te Amsterdam
RSIN nummer 8052.33.374
SBI-code 93125